ABD Başkan Yardımcısı ve 5 Kasım'daki başkanlık seçiminde Demokratların adayı olan Kamala Harris, Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği seçim çalışması sırasında bir protesto ile karşılaştı.

“Vahşete Milyonlarca Dolar Yatırıyorsunuz”

The Jerusalem Post'ta yer alan habere göre, bir protestocu Harris'in konuşması sırasında "Siz de zulme yatırım yapıyorsunuz, değil mi? Vahşete milyarlarca dolar yatırım yapıyorsunuz!" diye bağırdı.

Harris, protestocuya yanıt vererek, "Şu anda ben konuşuyorum. Endişenizi anlıyorum. Ben de ateşkes istiyorum. Savaşın sona ermesini istiyorum ve görüşlerinizi dile getirme hakkınıza saygı duyuyorum," dedi.

“Bahsettiği Şey Gerçek”

Protestocu, "Peki ya yaşanan vahşet? Peki ya zulümler? 19 bin çocuk öldü ve siz bunu dile getirmiyorsunuz," diye devam edince güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.

Protestocunun dışarı çıkarılmasının ardından Harris, "Bahsettiği şey gerçek. Bugün tartışmaya geldiğim konu bu değildi ama bu gerçek ve onun sesine saygı duyuyorum," şeklinde konuştu.

İlk Kez ‘Soykırım’ Dedi

Filistin'deki soykırımın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik soykırım yaptığını ilk kez dile getiren Harris, bu protestoya verdiği yanıtla İsrail’in eylemlerini ‘soykırım’ olarak nitelendirmiş oldu.

Editör: Eren Demir