CHP'li belediyelerin, borç yükü ve hizmet aksaklıklarıyla gündeme gelmesine rağmen eğlence organizasyonlarına ayırdığı bütçeler dikkat çekiyor.

İşçilerine maaş ödemekte zorlanan ve SGK'ya milyarlarca lira borcu olan CHP'li belediyeler, konser ve etkinlikler için ise milyonlarca lira harcıyor.

Son olarak İzmir'deki CHP'li Konak Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında sanatçı Şevval Sam'a 5 milyon lira ödeme yapması kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Borç batağındaki belediye ise sözleşme imzalanmadığı, teklif alındığını savunmuştu.

İBB DE İSRAFA KATILDI: HADİSE'YE 6 MİLYON

Henüz bu tartışmalar gündemdeki yerini korurken CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) 29 Ekim kutlamaları için kesenin ağzını açtı.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek Hadise konseri için 6 milyon lira bütçe ayırdığı iddia edildi.

6C5De6B2 Yl1Tgx88Mgn8Hl5I6Lowu6

350 İŞÇİNİN MAAŞI TEK GECEDE ÖDENECEK

Hadise'nin tek konserde alacağı 6 milyon TL asgari ücretle çalışan 350 işçinin maaşına denk geliyor. Konser gerçekleşirse Hadise 350 işçinin maaşını bir gecede İBB'den almış olacak.

İSTANBUL'DA ULAŞIM ÇİLESİ VARKEN...

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında yaşanan sorunlar, metro ve metrobüslerde meydana gelen yangınlar ve İETT otobüslerindeki sık sık yaşanan arızalar devam ederken İBB'nin araçların bakım süreçlerinin hızlandırmak ve gerekli önlemleri almak yerine milyonlarca lirayı konserlere ayırması kamu kaynaklarının 'doğru' kullanımıyla ilgili tartışmaları bir kez daha gündeme getirdi.

Editör: Eren Demir