Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2024-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri de tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği "YKS sonuçları açıklandı mı", "Üniversite yerleştirme sonuçları belli oldu mu", "Ünirversite kayıt işlemleri ne zaman" soruları ÖSYM'gen gelen son dakika duyurusuyla belli oldu. Yerleştirme puanı hesaplanan 2 milyon 755 bin 301 adaydan 1 milyon 670 bin 205 adayın tercihte bulunurken, toplam 987 bin 388 adayın yerleştirildi.

YÖK Başkanı'ndan üniversite kontenjanları açıklaması

YÖK Başkanı Erol Özvar, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Özvar, devlet üniversitelerindeki toplam kontenjanların yüzde 98'inin, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ünün olduğunu açıkladı. Özvar ayrıca, yeni açılan "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildiği ifade etti. Özvar'ın açıklaması şöyle:

"Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü doldu. Yeni açtığımız "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı. Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım." 

YKS TERCİH SONUÇLARI

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

Editör: Eren Demir