Türkiye, yıllar geçtikçe büyüyen ve toplumu ifsad ettiği belirtilen 'eşcinsellik' problemi konusunda mesafe alamıyor. 

Özellikle iktidar partisinin seçim döneminde 'Biz LGBT'cilerden olmadık, olmayacağız' sözleri akıllarda tazeyken eşcinsellik alanındaki çalışmalarıyla ünlü psikologlara yapılan muameleler, yöneticileri samimiyet testinden geçiriyor.

Bu konudaki son kurbanlardan biri; Kamuoyunda eşcinsellik alanında çalışmalarıyla tanınan ve YouTube'da Gazeteci-Yazar, Muhammet Binici ile birlikte yürüttüğü Benim Ailem Belgeseliyle dikkatleri üzerine çeken psikolog Hüseyin Kaçın. Ünlü psikolog, kendisinden terapi talep eden kesimlere yıllardır destek veriyor ancak bugün o uygulamaya ilişkin sarsıcı bir gelişme yaşandı. 

 FATİH İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MÜHÜRLEDİ

Olayın merkezi Çapa-Fatih. Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bugün Psikolog Kaçın'ın Pazartekke'de yer alan terapi merkezini apar topar mühürledi. Yaşanan bu hadise, devlet eliyle göz ardı edilen mağdur eşcinsel kesimlerin tepkisine neden olurken, mühürleme adımına gerekçe olarak Kaçın'ın ''eşcinsellik çalışmalarına yönelik kurduğu internet sitesinin varlığı ve klinik diplomasının yetersizliği'' öne sürüldü.

BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na yapılan başvuruya istinaden denetime gelen İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin mühürleme işlemi ''madem yetkisiz ve izinsizdi, bu zamana kadar neredeydiniz'' sorusunu akıllara getirdi.

KAYMAKAMLIK ONAYLI MÜHÜRLEME

Söz konusu adıma Fatih Kaymakamlığının oluruyla imza atıldığı ortaya çıkarken atılan bu adıma tedavi gören binlerce danışan, kamuoyu ve önde gelen kanaat önderlerinden tepki yağdı.

Gazeteci-Yazar, Abdurrahman Dilipak'ın paylaşımı:

İşte o mühürleme tutanağı:

Yeni Proje 2024 08 09T162934.747

EŞCİNSELLİKLE BÖYLE Mİ MÜCADELE EDECEKSİNİZ?

Yaşanan son gelişmeler; ''eşcinselliğe dönük çalışmalar yapan psikologlara devlet eliyle gösterilen bu sopanın aslında mağdur eşcinsel danışanlara ve ailelere indirildiği'' şeklinde yorumlanıyor. ''LGBT ve eşcinsellikle, valilik marifetiyle yürüyüş yasakları getirerek mi mücadele edeceksiniz'' şeklinde tepkiler yükselirken, son hadiselerin pek çok gelişmeye gebe olacağı kaydediliyor.

EŞCİNSELLİK TEHLİKESİNİ İLK KEZ O GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Psikolog Hüseyin Kaçın'ın maruz kaldığı son hadise, 'eşcinsellik tehlikesi'nin henüz tartışma konusu bile değilken, 2011 yılında TV5 ekranlarında ilk kez kendisi tarafından toplumun gündemine taşındığı o konuşmayı akıllara getirdi. Kaçın'ın işaret ettiği eşcinsellik tehlikesi adeta bugünlerin fotoğrafını resmediyor.

İşte Kaçın'ın TV5 Haber Merkezi programında (2011) yaptığı o konuşma:

Editör: Eren Demir