Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı katliam ve soykırımın 7'nci ayında kamuoyundan gelen tepkiler üzerine rejimle ticareti kesme kararı almıştı. 9 Nisan 2024'ten itibaren geçerli olan yasağa rağmen Mersin Limanı'ndan İsrail'in Haifa Limanı'na gemi sevkiyatı yapıldığı iddiaları gündemi meşgul ederken AK Parti'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

STRATEJİK OLMADIKÇA TİCARET YAPILABİLİR

Sözün sahibi AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Ökkeş Yazar. İsrail'in Haifa Limanına giden gemilerle ilgili sosyal medyadan gelen bir soruya karşılık attığı tweetle tartışmalara sebep olan Yazar, ''Stratejik bir ticaret olmadığı sürece ticareti destekliyorum'' dedi.

''Ticaret tek tarafın kazandığı bir durum değil, her iki tarafın da kazandığı bir durum'' diyerek devam ettirdiği tweetinde Yazar, şu ifadeleri kullandı: 

''İsrail, Gazzeli kardeşlerimize zulmetti, ticareti kestik. Amerika, Iraklı kardeşlerimizi katletti onunla da ticareti kestik. Çin ise Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmediyor, onunla da kestik.  Mısır, darbeci yönetim onunla da kestik diyelim. Sonrasında ne yapacağız?

TAYYİP ERDOĞAN'I DAHA TANIYAMAMIŞSINIZ

Ökkeş, tweetini ''Devlet yönetiyoruz devlet, siz daha Tayyip Erdoğan'ı tanıyamamışsınız'' diyerek noktaladı.

YENİDEN REFAH'TAN İLK TEPKİ: DEVLETİ YÖNETSEYDİNİZ MİLLET BU HALDE OLMAZDI

AK Partili Yazar'ın o sözlerine Yeniden Refah Partisi'nden tepki geldi. Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Celal Talha Karabulut,  Yazar'ın ''Devlet yönetiyoruz devlet'' sözlerine atıfta bulunarak ''“Devlet yönetiyoruz devlet” sözü (bahanesiyle) devlet şerefinden-itibarından uzak bir politika izlemek istiyorlar'' şeklinde tepki gösterdiği tweetinde şu ifadeleri kullandı:

“Devlet yönetiyoruz devlet” sözü (bahanesiyle) devlet şerefinden-itibarından uzak bir politika izlemek istiyorlar. Devleti “yönetebilseydiniz” millet bu hâlde olmazdı. Sizin #Gazze hassasiyetiniz YOK.

Kamuoyuna göre, iki parti arasındaki öteden beri süren İsraille ticaret ve Gazze tartışmaları, daha çok su kaldıracağı benziyor.

Editör: Eren Demir