Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye’nin vasiyeti üzerine 3 Ağustos’ta Filistin’e destek amacıyla meydanlarda bir araya geldi.

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK’lar ve gönüllüler Filistin’de yaşananların son bulması için Ayasofya Meydanı’nda Filistin halkına destek için buluştu.

7 Ekim 2023’te başlayan saldırılar ve ardından devam eden soykırımla Filistin’de yaşanan işgal ve zulüm dünya gündeminde önemli bir yere taşındı. Dünya liderlerinin çoğu ve uluslararası kuruluşlar yaşananlara sessiz kalırken halklar direnişe geçti.

HENİYYE'NİN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

“Şehit İsmail Heniyye’ye Sözümüz Var” diyerek çağrı yapılan buluşma öncesinde, #SonÇağrı ve #LastCall etiketiyle sosyal medyadan duyurular yapılacak. İsmail Heniyye'den “Son Çağrı” buluşmasında dünya kamuoyuna birliktelik ve destek mesajı verildi. Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla Ayasofya Meydanı’nda yapıalcak eylemde slogan ve marşlar ile İstanbul’dan mesaj verildi.

NE OLMUŞTU?

İran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden İsmail Heniyye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için uluslararası gün ilan ederek tüm dünya ülkelerini gösteriler düzenlemeye çağırmıştı.

Editör: Eren Demir