Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’na katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye’yi yönetme mesuliyetini devraldıkları andan itibaren millete karşı görevleri hakkıyla yerine getirmenin çabasında içerisinde olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, bir dip dalga hareketi olarak doğan, kurulan, büyüyen AK Parti'nin çok kısa sürede milyonların umudu hâline dönüştüğünü söyledi.

BİR MİLLETİN UMUTLARINI YENİDEN DİRİLTTİK

"Gittiğimiz her yerde, büyük bir coşku ile karşılandık, 7'den 70'e toplumun her kesiminden muazzam bir teveccüh gördük" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yorulmuş, tükenmiş, gelecekten ümidini kesmiş, karamsarlık girdabında sürüklenen bir milletin umutlarını yeniden dirilttik. Milletimiz, AK Parti’de yıllar sonra kendini gördü. Kendi değerlerini temsil eden, samimi, liyakatli, gayretli ve Türkiye sevdalısı kadroları gördü. Kuruluşumuzun üzerinden yalnızca 14 ay geçmişken, aziz milletimizin takdiri ile ülkeyi yönetme sorumluluğunu işte bu yüce ruhla üstlendik. Türkiye’yi yönetme mesuliyetini devraldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. Problemlerin karmaşıklığı karşısında ürken, çekinen, korkan değil tam tersine ne kadar büyük olursa olsun meselelerin üzerine cesaretle giden ve çözüme odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz.''

AK PARTİ BUGÜN DE SİYASETİN MERKEZİDİR

AK Parti'nin yeni dönem ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Parti'nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin merkezidir. Özeleştirimizi samimiyetle yapıyor, eksiklerimizin üzerine gidiyoruz. Kongre maratonumuzu milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım koltuğuna kapılıp rehavete kapılamaz. Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz aziz ümmetin de umuduyuz.

Yeni Proje 2024 08 14T162259.589

AK PARTİ DEĞERLERİNİ BENİMSEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Daha yapacak çok işimiz var. daha gidecek uzun yolumuz var. Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız. Millete memlekete hizmet edeceğiz. Birilerinin gazı ile iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayıp avuçlarını yalayacak. AK Parti milletin partisidir. Milet sevdalılarına AK Parti çatısında yerimiz var. AK Parti değerlerini benimseyen herkese kapımız açıktır, bundan sonra da açık kalacaktır.

Yeni Proje 2024 08 14T163459.986

YORULMUŞ OLAN KENARA ÇEKİLMELİ

23. yıl sloganımızı "Umudun ve geleceğin, icraatın adı AK Parti" olarak özellikle tercih ettik diyen AK Parti lideri Erdoğan, şu sözleri kaydetti:

Gelecek asrı da şimdiden şekillendirmenin gayretindeyiz. Türkiye AK Parti sayesinde 23 yılda kapsamlı dönüşüm yaşadı. Sadece ekonomi ile ilgili beklentilerde değil hak ve özgürlükler, kültür, kamusal alanda, özellikle gençlerimizin kendilerini tanımladığı alt kimliklerde de ciddi değişim yaşanıyor. Bunu görüyoruz. Biz de buna uygun politikalar uygulamak zorundayız.

Onların umudunu boşa çıkaracak işlere girenler altından kalkamayacakları vicdani yükle ezilir. Umutları ziyan edenlere hoş görü göstermeyiz, gözünün yaşına bakmayız. Tazelenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Yorulmuş olan kenara çekilmeli. Her bir arkadaşımız işine odaklanacak ve bu millete nasıl daha fazla hizmet ederim sorusunu kendisine soracak. Kadrolarımız kaliteyi artırarak hizmetini sürdürecek.

Kaynak: igf